Op maandag 13 Augustus om 18:00 zal de nieuwste generatie waterstof raceauto van Forze, de Forze VIII een poging doen om een nieuw ronde record op het circuit Zandvoort te rijden. De klasse waarin dit record wordt gereden is de Electric Sportscar klasse. Het wordt de laatste ultieme test voordat er wordt afgereisd naar het TT circuit op Assen voor de Gamma Racing Day op 18 en 19 augustus.

Het oude record staat ook op naam van Forze, gereden nog met de Forze VI in een tijd van 2:04,519  in 2015. Met de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en op basis van de laatste tests zijn wij er zeer zeker van dat we deze rondetijd gaan verbeteren.

Op 18 en 19 augustus zal Forze mee racen in de Supercar Challenge tijdens de Gamma Racing Day. Op zaterdag 18 augustus wordt om 17:07 een race van 60 minuten gereden, op zondag 19 augustus zullen wij om 14:34 onze 45 minuten race rijden die zeer spannend gaat worden. Als wij de race uitrijden is Forze de eerste waterstof auto ter wereld ooit die een race tegen benzine auto’s heeft uitgereden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws hoe onze record poging verloopt op alle social media.

 

Recommended Posts