[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]For English, please scroll down.

Delftse studenten pakken wereldprimeur met waterstofraceauto

ASSEN – Tijdens de Gamma Racing Day op 6 augustus 2017 heeft het studententeam Forze Hydrogen Electric Racing van de TU Delft deelgenomen aan een fossiele brandstofcompetitie op het TT circuit in Assen. De studenten deden dit met een 100% schone waterstof-elektrische auto. Hiermee zet het team een wereldprimeur neer met waterstof in de conventionele racewereld.

De start van de race verliep enigszins moeizaam, maar ze hebben zich snel herpakt en konden zeer competitief meedoen met de sportklasse van de Supercar Challenge. “Dit is een unieke prestatie, voor het eerst deelnemen in een conventionele raceklasse met een waterstof-elektrische raceauto. Bizar dat we dit met z’n allen hebben kunnen doen. Ik sta er nog steeds een beetje van te kijken”, vertelt Team Manager Mats Dirkzwager. Tijdens de vrije training op vrijdag wist het team al de vierde tijd neer te zetten in de raceklasse. Dit toonde de potentie van de auto.

TU Delft students make world debut with hydrogen race car

ASSEN – Student team Forze Hydrogen Electric Racing has participated in a fossil fuelled competition during the Gamma Racing Days on the 6th of August 2017. The students competed with a zero emission hydrogen-electric car. The team has made the first step with hydrogen into the conventional racing world.

After a difficult start, the students picked themselves and joined the Supercar Challenge competitively. “This is a unique performance, participate as world’s first in a conventional race with a hydrogen-electric car. It’s incredible that we achieved this with the team. I am still impressed”, tells team manager Mats Dirkzwager. During the practise on Friday, the team already managed to pull of a fourth position. This truly shows the potential of the car.

Photo by ©worcflow 2017.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Recommended Posts